Bij het typen van de zoektermen krijg je suggesties. Om deze te bekijken, gebruik je de pijltjestoetsen omhoog en omlaag. Met enter maak je een keuze. Als de selectie een zin is, wordt die zin als zoekopdracht gebruikt. Als de suggestie een link is, wordt de pagina geopend in de browser.
Zo werkt het
Gast

Hoeveel tijd heeft een host om op je boekingsaanvraag te reageren?

Hosts moeten binnen 24 uur reageren, anders verloopt de aanvraag

Hosts hebben 24 uur om je aanvraag te accepteren of te weigeren, maar de meesten reageren al binnen 12 uur. De kans is zelfs groot dat het nóg sneller gaat: meer dan de helft van alle boekingsaanvragen wordt binnen één uur na ontvangst geaccepteerd.

Hoe weet je of je aanvraag geaccepteerd, afgewezen of verlopen is?

Je kunt de status van je boekingsaanvraag altijd zelf opzoeken, maar je krijgt sowieso een e-mail als er iets verandert.

Wat als je host niet heeft gereageerd op je boekingsaanvraag?

De meeste hosts reageren binnen een paar uur, maar het kan soms langer duren als ze in een andere tijdzone zitten of geen internetverbinding hebben. Probeer in de tussentijd contact op te nemen met andere hosts in de regio. Let wel op dat je niet meer dan één boekingsaanvraag voor dezelfde datums verstuurt, anders krijg je mogelijk dubbele boekingen.

Wil je niet op een reactie van de host wachten? Ga dan voor accommodaties met Direct boeken. Dan hoef je niet op bevestiging van je host wachten en ben je verzekerd van een boeking. Daarvoor moet je account wel volledig ingesteld zijn.

Wat als je boekingsaanvraag afgewezen wordt of verloopt?

Als de host je aanvraag weigert of niet op tijd reageert, wordt er niets in rekening gebracht en kun je gewoon een andere accommodatie boeken. Wil je de ruimte van de host nog steeds boeken? Check wat je kunt doen als je boekingsaanvraag afgewezen of verlopen is.

Waar vind je de gemiddelde responsgraad en -tijd van een host?

De responsgraad en -tijd van een host checken op je computer

1. Klik op de advertentie die je wilt checken.
  2. Ga naar Dit is je host.
  3. Onder Informatie over host vind je de responsgraad en hoelang het meestal duurt voordat de host reageert.

Opmerking: de responsgraad en -tijd zijn gemiddelden, gebaseerd op recente reacties van de host op informatieverzoeken en boekingsaanvragen. Het kan je een indicatie geven van hoe snel een host reageert, maar het is geen garantie.